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  1. 社会福祉学部研究紀要
  2. 第12巻

女子学生の健康状態と食生活との関連について--簡易アンケート調査による検討

https://kusw.repo.nii.ac.jp/records/9
https://kusw.repo.nii.ac.jp/records/9
83e6ca6c-a01c-42d9-a0cf-17a8557c77d1
名前 / ファイル ライセンス アクション
12_06_服部,北尾,足立.pdf 本文(PDFファイル) (788.3 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-04-24
タイトル
タイトル 女子学生の健康状態と食生活との関連について--簡易アンケート調査による検討
タイトル
タイトル The relationship between health conditions and dietary habits of female students: a study using a simplified questionnaire survey
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 女子学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 健康状態
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活
キーワード
主題Scheme Other
主題 簡易アンケート調査
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 female students
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 health conditions
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dietary habits
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 simplified questionnaire survey
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 服部, 伸一

× 服部, 伸一

WEKO 199

服部, 伸一

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北尾, 岳夫

× 北尾, 岳夫

WEKO 250

北尾, 岳夫

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足立, 正

× 足立, 正

WEKO 246

足立, 正

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The purpose of this study is to examine the relationship between health conditions and dietary habits of female students. The subjects of the analysis are 307 female students in Hyogo Prefecture. The survey was conducted in June 2008.The results obtained are as follows:
1) The mean rate for selecting 24 subjective symptoms was 48.1% and the average number of theselection was 11.5.
2) As to the conditions of dietary intake, a good many students skipped breakfast and drank soft-drinksexcessively.
3) With regard to the frequency of food intake, a number of the subjects were less likely to eat such basic foods as vegetables, fruits, milk, tofu/beans and seaweeds.
4) Those who had fewer light-colored vegetables, fruits and fish/meat were more likely to notice their symptoms.
5) Those whose nutrient balance scores were low were likely to skip breakfast and lunch. And those who had between-meal eating were more likely to notice their symptoms.
6) As to the health consciousness, those who have an unpleasant awakening, low self-assessment of health and fitness were more likely to notice their symptoms. In addition, those whose nutrient balance scores were low were likely to assess their bowel movements, appetite and health conditions as low.
書誌情報 関西福祉大学社会福祉学部研究紀要
en : The journal of the Department of Social Welfare, Kansai University of Social Welfare

号 12, p. 45-54, 発行日 2009-03
出版者
出版者 関西福祉大学社会福祉学部研究会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1883566X
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
見出し
大見出し 原著
言語 ja
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Ver.1 2023-06-19 10:47:27.324736
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